بررسی نیسان ترا، خودروهای آفرودی نیسان به خودروسازی ایران باز می‌گردند

شاسی بلند اندازه متوسط نیسان ترا در سال ۲۰۱۸ جانشین خانواده قدیمی پالادین شد و اکنون به ایران رسیده است.

شاسی بلند اندازه متوسط نیسان ترا در سال ۲۰۱۸ جانشین خانواده قدیمی پالادین شد، که در برخی از بازارهای جهانی با نام نیسان اکسترا نیز شناخته می‌شد. این خودرو اکنون به بازار ایران راه پیدا کرده است و ما نیز در دیجی ماشین به بررسی این خودرو خواهیم پرداخت.

برند نیسان از دهه ۱۳۷۰ با عرضه پاترول جایگاه ویژه‌ای در میان آفرودسواران ایران پیدا کرد. بنابراین خبر مونتاژ نیسان ترا توسط مانیان خودرو (زیرمجموعه پرشیا خودرو) برای آن‌ها بسیار خوشحال‌کننده بود. نیسان از گذشته تا به امروز نزد رانندگان ایرانی و علاقه‌مندان به ماجراجویی شهرت قابل توجهی داشته است.

اگر به دو دهه پیش بازگردیم، شاهد مونتاژ انبوهی از خودروهای نیسان در خطوط تولید پارس خودرو بودیم. مشهورترین خودرو دهه هشتادی نیسان در ایران، نیسان رونیز است که امروزه مورد توجه علاقمندان آفرود قرار گرفته است. البته باید خاطرنشان کرد که در آن دوران نیسان رونیز چندان مورد توجه نبود و پس از توقف تولید، به ناگهان محبوب ماجراجویان واقع شد.

خودرویی که با نام نیسان ترا یا نیسان پالادین امروز به ایران راه پیدا کرده است، در واقع نسل جدید نیسان رونیز محسوب می‌شود. رونیز، ترا و پالادین نام‌هایی هستند که برای آفرودر مقرون‌به‌صرفه نیسان مورد استفاده قرار می‌گیرند. این خودروها به طور معمول ارزان‌تر، کوچکتر و البته ضعیف‌تر از خودروهایی همچون نیسان پاترول هستند.

مشخصات فنی

نیسان ترا مونتاژی مانیان خودرو در واقع همان لئو MX8 است که ایستا موتور (زیرمجموعه گروه کارآفرینان مایوان) قصد مونتاژ آن را داشت. هر دو خودرو از یک پلتفرم و یک سیستم انتقال نیرو بهره می‌برند، اما لئو MX8 نسخه چینی نیسان ترا محصول سرمایه‌گذاری مشترک خودروسازی چینی-ژاپنی دانگ‌فنگ-نیسان است که برخی تفاوت‌های ظاهری نسبت به ترا دارد. نسخه مونتاژی مانیان خودرو در اصل همان مدل اما با نشان تجاری نیسان و طراحی خارجی و داخلی مشابه است. نیسان ترا محصول مانیان خودرو به پیشرانه ۲ لیتری ساخت میتسوبیشی ژاپن دارای سیستم پاشش سوخت مستقیم و سیستم پرخوران توربو و جعبه‌دنده ۸ سرعته اتوماتیک ZF و قابلیت انتقال نیروی دو دیفرانسیل مجهز است.

نیسان ترا

هنوز اطلاعات دقیقی درباره تولید و عرضه انبوه لئو MX8 و نیسان ترا در بازار ایران اعلام نشده است. با این وجود، خودرویی مانند نیسان ترا می‌تواند خلاء یک شاسی بلند آفرودی اندازه متوسط قدرتمند و جادار را در بازار ایران پر کند.

طراحی ظاهری نیسان ترا

ظاهر ترا نباید با لئو MX8 مقایسه شود، چون نسخه مونتاژی مانیان خودرو متعلق به چند سال پیش است که فیس‌لیفت نشده و ظاهر قدیمی خود را حفظ کرده است. البته سبک طراحی این خودرو مانند بیشتر محصولات میان‌رده نیسان دارای المان‌های معروفی مثل جلوپنجرهV -شکل نیسان است و بر اساس زبان طراحی V-Motion مشترک محصولات خودروساز ژاپنی اجرا شده است.

المان‌های سنتی و رایج برند نیسان از جمله برجستگی‌های دایره‌ای گلگیرهای جلو و عقب، طراحی پلکانی گلگیر عقب در ستون C، ظاهر عضلانی پنل‌های جلو و عقب، خط شخصیت برجسته و تریم مشکی ستون‌ شیشه‌های جانبی، به عنوان ویژگی‌های شناخته‌شده برند نیسان در ترا هم به چشم می‌خورند. حتی نسخه فیس‌لیفت‌ ۲۰۲۱ نیز این ویژگی‌های ظاهری خاص را حفظ کرده بود.

طراحی داخلی

حی داخلی نیسان ترا، حد واسط بین الگوهای جدید و قدیمی است. به عنوان مثال  غربیلک فرمان خودرو با همان سبک مثلثی نیسان‌های هم‌دوره طراحی شده است. نشانگرها از نوع آنالوگ دایره‌ای هستند و سیستم چندرسانه‌ای و کنترل‌های سیستم تهویه متصل به کنسول میانی در بخش میانی داشبورد قرار دارند. داشبورد از طراحی نامتقارن بهره می‌برد و مواد تشکیل‌دهنده فضای داخلی از رودری‌ها تا صندلی‌ها کیفیت قابل قبولی دارند.

اگر از روی صندلی‌های ردیف عقب به داشبورد نیسان ترا نگاه کنید، الگوهای مواج طراحی کابین را خواهید دید. تریم داخلی خودرو نیز چندرنگ است که جذابیت بیشتری برای مشتریان امروزی دارد. از مهم‌ترین مزایای نیسان ترا می‌توان به گنجایش بار عالی و وجود نسخه سه‌ردیفه ۷ نفره اشاره کرد. البته احتمال عرضه این نسخه در بازار ایران بسیار کم است.

امکانات و تجهیزات

نسخه چینی آفرودر نیسان طراحی داخلی بسیار بهتری از نیسان پالادین قبلی دارد و این برتری در امکانات رفاهی و ایمنی نیز قابل مشاهده است.

اگرچه لیست کامل امکانات رفاهی ترا اعلام نشده است، اما این مدل احتمالا به نمایشگر سیستم چندرسانه‌ای ۱۰ اینچی لمسی، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک، صندلی راننده ۸-جهته برقی، شارژر بی‌سیم گوشی، سیستم کنترل دینامیکی خودرو، کنترل پایداری، کنترل کشش، کنترل حرکت در سرپایینی، کروز کنترل، دوربین دید عقب دینامیک، دستیار حرکت در سربالایی، سیستم ضدواژگونی خودرو، کمک ترمز اضطراری و … مجهز خواهد بود.

قیمت و رقبای نیسان ترا

قیمت نیسان ترا در فروردین 1403 معادل دو میلیارد و 970 میلیون تومان اعلام شد. این خودرو اکنون برای فروش در اختیار نمایندگی‌های مانیان‌خودرو قرار دارد و طی 150 روز کاری آینده، به نمایندگی‌های این شرکت در سراسر کشور خواهد رسید. پس از آن نیز نمایندگی‌ها نیز اقدام به فروش این خودرو خواهند کرد. البته باید خاطرنشان کنیم که هنوز شرایط فروش مانیان خودرو برای عموم مردم قابل دسترس نیست.

نیسان ترا

با این قیمت، نیسان ترا به جنگ نسخه‌های کارکرده آفرودرهای معروف ژاپنی در ایران خواهد رفت. نسخه‌های کارکرده میتسوبیشی پاجرو و تویوتا پرادو رقبای اصلی نیسان ترا هستند. علاوه برآن باید سانگ یانگ رکستون G4 را نیز به جمع رقبای محصول نیسان اضافه کنیم. در نهایت می‌توان دایون Y7 را رقیب مونتاژی و صفرکیلومتر ترا دانست که با قیمتی ارزان‌تر از ترا به فروش می‌رسد. برگ برنده آقرودر نیسان در این رقابت، تکیه بر کیفیت ژاپنی از یک سو و قیمت مقرون‌به‌صرفه در مقایسه با رقبا از سوی دیگر است.

 

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا